Hur man kommer till Lappland?

Svenska Lappland är destination som tar ett tag att resa till. Det är ett stort resmål. Hur kommer du då hit? Lapilap lap har svaren.

Du kan flyga hit på några timmar eller ta nattåget från Stockholm. Du kan även ägna timmar, ibland även dagar till och med, att hoppa från buss till buss för att nå de platser där inga flygplan eller tåg kan åka. Eller så kan du sätta dig i en bil och resa på beget bevåg.

Hur som helst tror Lapilap lap bestämt att du på din resa i svenska Lappland kommer att träffa människor som villiga att dela med sig av sin berättelse om deras vardag. Människor som du kommer att se som vänner när du återvänder hem.

Flyg

Vi har ett antal direktflyg från olika flygplatser i Europa.

De största flygplatserna i svenska Lappland är Luleå och Kiruna flygplats, både SAS och Norwegian flyger dit med bra förbindelser för internationella flygningar.

Det finns också mindre flygplatser i Skellefteå, Gällivare och Arvidsjaur med bra förbindelser till och från Arlanda.

Flygplatser i norra Finland ligger bara en bussresa från Tornedalen i Lappland, liksom från Norge.

Kolla in Arctic Route om du vill upptäcka ännu mer. Arktiska vägen gör det möjligt att uppleva magin i finska och svenska Lappland och den robusta kusten i norra Norge, allt på samma bussresa.

Lapilap lap - Flyg till Lappland
Lapilap lap - Buss till Lappland

Tåg

I svenska Lappland är naturen alltid i centrum. Vidsträckt, otämjd natur. Liksom de djupa skogarna, de höga topparna och de rasande floderna. Vi har allt. Och det är ingen hemlighet att tåget är det mest miljövänliga sättet att resa.

Bli uppslukad av en bok. Njut av att koppla av i matvagnen, prata med dina medpassagerare. Titta på de passerande landskapen.

På ett tåg kan du lämna din vardag bakom dig, sänka din inre puls och förbereda dig för din vistelse i Lapplands vardagsrum.

Den mest populära tågrutten går mellan Luleå och Kiruna. På det sättet får du uppleva öarna i svenska Lappland, det livliga stadslivet vid kusten. Du får också se det avlägsna bergsområdet med nationalparken i Abisko och de många skidorterna.

Ska du till bergen? Vanligtvis kan du kombinera din tågbiljett med en bussbiljett till din slutdestination. Ta tåget till Murjek, Gällivare, Kiruna eller Abisko och ta bussen därifrån. Om du ska till Vindelfjällen, ta tåget till Umeå.

Lapilap lap - Tåg till Lappland