Vilka är Lapilap lap?

Vi på Lapilap lap älskar vårt Lappland och vårt älskade Norrland! Därför har vi har skapat en blogg tillägnad dig som är ett stort fan av friluftsliv, du som inte vill ligga på stranden en vecka under semestern, men också du som är lite mer nyfiken på att ta turen upp till vårt vilda norr för att uppleva en av Europas mest exotiska platser. Välkomna att kika runt och lär dig mer om området, hur man reser hit, vad man kan hitta på samt äta och dricka!

Namnet Lapilap lap:

Lapilap lap är självklart inspirerat av regionens namn. Med detta sagt, vi vill vara tydliga med att det är relaterat till ordet lapplänningar, och inte lappar, som är ett gammalt ord som är kränkande för samer.

Hur vi kom på idén Lapilap lap:

Varför denna Lapilap lap-blogg då? Jo, då vi under år och decennier har rest runt i Sveriges mest nordliga landskap tänkte vi att det kanske inte finns så mycket generell information samlad på en plats gällande platsen. Sedan är flesta sidor på engelska. Därför bestämde vi oss för att skapa en sida som är mer inriktad mot svenskar och de som har funderat på att göra resan upp till oss!

Vilka platser är ett måste att se enligt Lapilap lap:

Vi på Lapilap lap rekommenderar starkt först och främst det fantastiska ishotellet! Denna plats är helt unik på jorden och bör upplevas någon gång i livet, speciellt om man kommer från Sverige! Sedan finns ju klassikerna så som att se norrskenet, midsommarsolen samt att gå längs en och annan vandringsstig. Alla dessa ting är saker som vi på Lapilap lap menar är en del av Lapplands DNA. Kom och upptäck!

Lapilap lap - Lappland Kebnekaise