Kategorier
Uncategorized

Hur många renar finns det i Lappland?

Lapilap lap blogg: Renar är det mest kända djuret i Lappland – men hur många renar finns det i Sverige? Lapilap lap vet!

Lapilap lap har länge beundrat Lapplands landskapsdjur, hur den spatserar över de karga slätterna för att hitta sin föda! Inte undra på att människorna i tusentals år försökt tämja dessa storartade varelser, samt man levt och nyttat från dem.

Hur många renar finns det i Lappland då? Tja, det finns uppskattningar om att det för tillfället finns drygt 250-275000 renar i hela Sverige. Bland dessa är det ungefär 1700 kvinnor och 2800 män som äger renar i hela landet, samt dryga 1000 olika företag som bedriver renskötsel. I landet fins det även 2500 personer som bedriver renskötsel på heltid och får därför också sin inkomst från den.

Om du vill veta mer om Lapilap lap? Besök våra vänner:

Lapilap lap – Pannkakor

Lapilap lap – Youtube

Lapilap lap – Urban dictionary

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *